Archive

Archive for the ‘Berita’ Category

Jersi Rasmi Kelantan The Red Warrior 2011

6 January 2011 3 comments

Segala ramalan dan rumors terdahulu tidak lagi terpakai sepertimana yang dipaparkan pada post terdahulu, coraknya adalah begini, dan hari ini Tan Sri Annuar Musa telah memperlihatkan kepada kita bahawa corak dan design rasmi ialah seperti dibawah.

Jersi Rasmi Kelantan 2011

Jersi Rasmi Kelantan 2011 - Tanpa Penaja Utama

Sepertimana jersi ramalan, penaja utama di bahagian dada adalah Tune Talk, namun TSAM putuskan, ianya akan diumumkan kemudian. Jersi dibawah adalah jersi ramalan untuk dibandingkan…

Jersi Kelantan The Red Warrior 2011

Jersi Kelantan The Red Warrior 2011

Advertisements

You Know What’s Cool? $300 Billion – Apple Says

4 January 2011 1 comment

First, we look at the facebook. Facebook’s latest round of financing from Goldman Sachs at a $50 billion valuation. At $50 billion, Facebook is now worth more than Yahoo (which has a $22 billion market cap) and eBay ($37 billion), and almost worth more than both of them combined. With this number, Facebook and Goldman agree that $50 Billion is cool!

So, we look at another spot. Apple. Steve says, $50 Billion is not cool! Seems it says to facebook and Goldman $50 billion is actually only 1/6th of the value of another closely-watched company in their tech space – Apple. Apple hit the $300 billion market cap milestone today after their stock surged 2 percent to open 2011. Look at the graph below.

Of course, Facebook’s revenues for 2010 are expected (at the high end) to be around $2 billion. For some perspective, Apple’s revenues were $20 billion just last quarter. They’ll be even higher for the quarter closing in a few days. Apple could be approaching $100 billion in revenue each year, up from $50 billion (again, Facebook’s overall value) a year ago.

For some better perspective, as of last quarter, Apple had $51 billion in cash (and cash equivalents) in the bank.

Utusan Melayu Yang Lipak!!

3 January 2011 Leave a comment

Utusan Melayu ni bukan company kecik. sekadar nak main ‘niche’ dan nak lariskan jualan? haha, buat malu jah..

fahmi ke manchester - lapor utusan melayu

Klik untuk paparan penuh

apa pendapat anda? salah siapa?

Khairul Fahmi – Dari The Red Warrior ke Manchester United

2 January 2011 2 comments

[scam]

Khairul Fahmi - From The Red Warrior to Manchester United

Khairul Fahmi - From The Red Warrior to Manchester United

Sudah2 la. Khairul Fahmi takkan kemana-mana. Tan Sri Annuar Musa  dah ikat dengan macam2 jenis tali dah si fahmi tu. Kesian Fahmi, letih nak menjawab soalan ni.

Untuk pengetahuan, website co.nr tu scam jer. Korang pun boleh buat untuk Safee Sali, Firman, dan keeper ganteng Indonesia tu pun korang boleh buat jugak. Budak yang buat scam tu pun dah tulis kat bawah website tu, akumainmainjer. The original Official Man U website is http://manutd.com. nanti ada splash page korang kena tekan enter. bukannya co.nr.

tapi kan, kalau betul ada mana-mana pengurus kelab besar2 kat luar sana berminat dengan khairul fahmi, alhamdulillah.

p/s: kalau nak kata dari the red warrior ke machangster tu mungkin boleh sebab awek dia belajar dekat machang.

Apek (khairul Fahmi) jadi hero

1 January 2011 Leave a comment
khairul fahmi kini menjadi kegilaan

khairul fahmi kini menjadi kegilaan

Fahmi jadi Hero

keratan muka depan akhbar sinar harian edisi selain negeri Kelantan.

Keratan muka depan Sinar Harian hari ini.

..//sekadar entri untuk tahun baru.

Hitler Bengang dengan kekalahan Timnas Indonesia di AFF Suzuki Cup 2010

31 December 2010 1 comment

Hitler bengang dengan kekalah Timnas Indonesia di tangan pasukan Malaysia di stadium keramat mereka Gelora Bung Karno. Walaupun mereka telah dibekalkan sejumlah laser dan bomoh untuk menyerang pasukan Malaysia dan penjaga gol, Khairul Fahmi, namun tindakan mereka masih gagal tambahan perlawanan diadakan di stadium keramat mereka sendiri. Ikuti kisah sedih mereka di video dibawah. Sungguh pilu. Julia Perez pun sedih.

Ketangkasan Khairul Fahmi di gawang, keampuhan Mohd Muslim dan Mohd Fadhli di pertahanan tengah, rempuhan Mahali Jasuli, kematangan Mohd Asraruddin Putra Omar, ketenangan Amar Rohidan, kebijaksanaan Mohd Safiq Rahim, larian pantas S Kunalan dan Mohd Amirulhadi, kelicikan Norshahrul Idlan Talaha, kerajinan Mohd Safee serta barisan pemain simpanan yang bersedia untuk diturunkan adalah kunci kejayaan pada kejohanan ini.

Read more…

Perarakan Piala Malaysia 2010

2 November 2010 1 comment

Majlis sempena perarakan Piala Malaysia ini diadakan di Dewan KTC, Kota Bharu pada 1 November 2010 (Isnin). Perarakan sebenarnya bermula sejak dari Merapoh lagi, dan sempat berhenti di Galas pada tengahari kemudian diteruskan ke Kota Bharu pada sebelah petang. Ketibaan Piala Malaysia dan rombongan pemain serta penyokong yang terlibat disambut dengan suasana yang sangat-sangat meriah. Ribuan penyokong berebut untuk melihat dengan lebih dekat Piala Malaysia yang begitu diidamkan oleh seluruh rakyat Kelantan selama 89 tahun dahulu.

Hari ini, sejarah telah tertulis. 1 November, buat pertama kalinya, Piala Malaysia, Piala yang paling berprestij di Malaysia telah menjejakkan diri ke bumi bertuah ini. Hujan rintik-rintik seolah-olah merahmati hari yang bersejarah ini.

baca keseluruhan post untuk ratusan koleksi gambar penuh sejarah pada hari tersebut.

Read more…