Archive

Archive for the ‘Kelantan’ Category

Majlis Memperkenalkan Pemain The Red Warrior 2011

8 January 2011 3 comments

Majlis yang berlangsung dengan penuh meriah dan tak lupa juga peminat-peminat yang memenuhhi segenap ruang majlis baik di tingkat 1, 2 dan 3. Sumber mengatakan peminat sudah pun memenuhi kerusi yang disediakan penganjur dari jam 2 ptg lagi dan terus sabar menunggu kehadiran gerombolan sekitar jam 4 ptg.

Perarakan pemain dan kakitangan KAFA oleh Kelab Pemilik Perodua Viva Kelantan (ProV) dan Bas Persiaran KADA tiba di Pintu Hadapan Pasaraya KB Mall sekitar jam 4 petang.Tan Sri Annuar Musa dan Datuk Tan mendahului yang lain untuk ke Majlis.

Walaupun pihak KAFA telah bekerjasama dengan anggota RELA untuk menjaga laluan khas untuk pemain masuk ke kawasan majlis, namun ia tidak memadai. Pemain dan yang lain terpaksa berasak-asak di sepanjang laluan. Senang cerita, lihat sahaja gambar-gambar yang ada kat bawah ni. Terima Kasih. Read more…

Advertisements

Khairul Fahmi – Dari The Red Warrior ke Manchester United

2 January 2011 2 comments

[scam]

Khairul Fahmi - From The Red Warrior to Manchester United

Khairul Fahmi - From The Red Warrior to Manchester United

Sudah2 la. Khairul Fahmi takkan kemana-mana. Tan Sri Annuar Musa  dah ikat dengan macam2 jenis tali dah si fahmi tu. Kesian Fahmi, letih nak menjawab soalan ni.

Untuk pengetahuan, website co.nr tu scam jer. Korang pun boleh buat untuk Safee Sali, Firman, dan keeper ganteng Indonesia tu pun korang boleh buat jugak. Budak yang buat scam tu pun dah tulis kat bawah website tu, akumainmainjer. The original Official Man U website is http://manutd.com. nanti ada splash page korang kena tekan enter. bukannya co.nr.

tapi kan, kalau betul ada mana-mana pengurus kelab besar2 kat luar sana berminat dengan khairul fahmi, alhamdulillah.

p/s: kalau nak kata dari the red warrior ke machangster tu mungkin boleh sebab awek dia belajar dekat machang.

Jersi Kelantan The Red Warrior 2011

1 January 2011 2 comments

Akhirnya, jersi rasmi pasukan The Red Warriors musim 2011 diperlihatkan kepada umum. Sila lihat update disini.

Jersi Kelantan The Red Warrior 2011

Jersi Kelantan The Red Warrior 2011

Jersi Kelantan Musim 2011 Berbintang

Jersi Kelantan Musim 2011 Berbintang

Walaubagaimanapun, ini bukanlah design muktamad kerana ianya adalah ilustrasi pelukis + hint dari TSAM.

[via-kelate.net forum board[aiktoklehjadi]]

Apek (khairul Fahmi) jadi hero

1 January 2011 Leave a comment
khairul fahmi kini menjadi kegilaan

khairul fahmi kini menjadi kegilaan

Fahmi jadi Hero

keratan muka depan akhbar sinar harian edisi selain negeri Kelantan.

Keratan muka depan Sinar Harian hari ini.

..//sekadar entri untuk tahun baru.

Nicholas Chan – Dari Cardiff City ke The Red Warrior

17 December 2010 3 comments

Nicholas Chan 19 tahun anak kepada pemilik kelab Liga Kejohanan , Cardiff City Dato Chan Tien Ghee mendapat peluang untuk mencuba nasib di kelab itu. Dia tidak pernah beraksi bersama mana – mana kelab di liga super atau liga perdana di Malaysia tapi sebelum ini, dia pernah mencuba nasib di kelab Liga Perdana Inggeris, West Ham United dan Stoke City. Dia boleh dianggap ” utility player” kerana boleh bermain di bahagian pertahanan dan tengah.

Seorang lagi pemain yang berbakat terlepas pandang oleh FAM. Hairan jugak kerana tiada sebarang publisiti dan tiada pernah dipelawa untuk beraksi sekurang- kurangnya bersama skuad Harimau Muda. Mungkin ramai akan kata ” Mesti dia guna pengaruh ayahnya “. Ok….
Saya akan ceritakan serba sedikit pengalamannya sebelum dia pergi ke tahap ini. Mungkin ini akan merubah segala persepsi para pembaca yang dikasihi sekalian.

Mula belajar bermain bola sepak ketika kecil lagi dan hanya bermain di kawasan rumahnya bersama bekas pemandu ayahnya yang merupakan bekas pemain bola sepak. Ayahnya sendiri kurang berpengetahuan pasal bola sepak dan pembelian kelab Cardiff pun di ketahui melalui Nicholas sendiri ketika dia menghantar permohonan untuk mencuba nasib di kelab – kelab di Britain.

Karier bola sepaknya bermula ketika berusia 15 tahun, ketika itu dia menuntut sekolah Sri KDU dengan menyertai kejohanan Piala Gothia di Sweden. Piala Gothia bukan calang – calang kejohanan kerana telah melahirkan beberapa pemain yang terkemuka di dunia antaranya Alan Shearer, Andrea Pirlo, Xabi Alonso dan Emanuel Adebayor.

Untuk merebut tempatnya ke kejohanan itu, dia terpaksa melalui rejim pemilihan yang agak ketat bermula pada April 2004. Seramai 60 orang termasuknya terpaksa bersaing sesama sendiri untuk merebut tempat mereka di mana setiap minggu seorang atau dua orang akan disingkirkan. Dia berjaya dengan segala ujian tersebut dan diterima menyertai pasukan itu yang dinamakan KL International kerana dibarisi oleh pemain – pemain campuran dari beberapa negara seperti Malaysia, India, China, Sri Lanka, Jepun, British dan dari negara penganjur sendiri iaitu Sweden!

Di kejohanan itu, mereka bermain 5 perlawanan di mana mereka menang 3 perlawanan dan mengalami 2 kekalahan untuk menduduki tempat ke 16 dari 42 pasukan dalam kategori yang mereka sertai. Di situlah dia mengutip pengalaman yang amat berharga dan banyak belajar erti disiplin, kerjasama antara rakan sepasukan, kepimpinan, semangat daya juang dan keyakinan.

Tahun lepas dia menjalani percubaan di West Ham melalui kenalannya yang berada di Newcastle. Dia mendapat pengalaman permainan selama 7 minit dalam liga simpanan selepas menggantikan Ricardo Scimeca pada minit 83 dimana perlawanan tersebut berakhir dengan keputusan 1 – 1 dan selepas itu diberi peluang untuk beraksi ketika menentang pasukan Hereford.

Ketika ini dia masih berada di Malaysia untuk menghabiskan pengajian peringkat A -Level dan selepas tamat, dia dijangka kembali ke sana untuk mencuba nasib untuk beraksi di Cardiff City.
Dia pernah ditawarkan beraksi di Major League Soccer namun menolaknya kerana dia lebih berminat beraksi di Eropah berbanding di sana.

[via]http://www.malayatigerfootball.com

Kelantan Juara Final Piala Emas Raja Raja 2010

12 December 2010 1 comment

Kelantan Juara Final Puncak Piala Emas Raja Raja 201

Tahniah untuk pasukan Kelantan yang menjuarai Puncak Piala Emas Raja-Raja edisi 2010.
Read more…

Piala Emas Raja-Raja 2010 Kelantan lwn Johor

8 November 2010 1 comment

Tidak seperti kebiasaan yang berlaku pada Piala Malaysia. Edisi Piala Emas Raja-raja terus suram saban tahun. Walaupun ada usaha-usaha untuk menaikkan imejnya, namun usaha tersebut sepertinya tidak berhasil.

Read more…